Gemma Geurts, schrijver

De laatste vier dagen

April 2021 verscheen van Gemma Geurts: De laatste vier dagen bij uitgeverij Clavis. Een historische roman over onverdraagzaamheid, liefde en de vrijheid van denken voor iedereen vanaf 15 jaar. Het verhaal speelt zich af in het jaar 1222 in Zuid-Frankrijk. 390 bladzijden €19,95 Te bestellen in elke boekwinkel en online.

Boektrailer: Pieter Baan Müller

Hieronder een impressie van de boekpresentatie. Jan van Aken, auteur van vele historische romans nam het 1e exemplaar in ontvangst.

Vier sterren gaf Chicklit

Dit boek is geschreven vanuit het oogpunt van de hond van Djibriël, Lupo. Lupo vertelt het verhaal aan zijn dochter en hij begint vier dagen voor het einde te vertellen over de gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Hiermee heeft Gemma Geurts iets heel bijzonders neergezet, maar het is jammer dat je niet altijd alle gedachten van Djibriël kunt volgen. Hierdoor mis je achtergrond van verschillende personages en ben je dus vooral aan het observeren. Dit maakt het inleven in de personages af en toe een beetje lastig. Het is wel geweldig om te lezen hoe deze hond de wereld ziet en om zijn waakse karakter vanuit zijn oogpunt te kunnen bekijken.

Voor je het eigenlijk beseft zijn De Laatste Vier Dagen aangebroken en is het einde van het boek al daar, waarna je eigenlijk hoopt dat er nóg een hoofdstuk komt. Gemma Geurts heeft een boek geschreven om je even mee in een andere wereld en een andere tijd te wanen, waar een strijd tussen geloof en vrijheid een rol speelt en je in het ritme van de inwoners van Faula Farss kunt meeleven. 

Schuiven naar boven